10 mei 2018

Trompper Optiek Golden Tenloop laat ook anderen bewegen…

Traditiegetrouw schenkt AV De Koplopers elk jaar een deel van de inschrijfgelden van de Golden Tenloop aan een goed doel. Dit jaar gaat onze donatie naar de Stichting Vrienden van de Bieslandhof.  De cheque van € 1000,00 wordt voor de start van de 10 kilometer symbolisch overhandigd.

De Bieslandhof (onderdeel van de zorginstellingen Pieter van Foreest) biedt ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen een veilige, beschermde omgeving.   De bewoners wonen zelfstandig of in een woongroep. De verzorging richt zich naast de geestelijke zorg, op bijvoorbeeld beweging, spraak en juiste voeding van de bewoners. Soms is de zorg gericht op het bieden van een waardig levenseinde.  Voor het sociale welzijn van de bewoners worden activiteiten georganiseerd: bijvoorbeeld muziek, gym, tuinieren of schilderen. De Stichting vrienden van de Bieslandhof helpt om activiteiten die buiten het reguliere budget vallen, toch mogelijk te maken, zoals uitstapjes of bijzondere wensen. Onze donatie wordt gebruikt om een Belevingstuin in te richten. Die krijgt als thema: ruiken, zien en voelen. De tuin bestaat uit plantenbakken gevuld met kruiden, zoals maggieplanten, lavendel en citroenmelisse, vogelhuisjes, insectenhotels en vlinderstruiken.

Vanaf 2015 is AV De Koplopers een duurzame samenwerking aangegaan met vier Delftse maatschappelijke instellingen waarbij we financiële steun combineren met vrijwilligersinzet. Naast de Stichting Vrienden van de Bieslandhof, betreft dat de Zorgboerderij BuitenGewoon, Alzheimer NL Afdeling Delft-Westland-Oostland en het Herman Broerencollege dat zich richt op kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en hen voorbereidt op een eigen plaats in de maatschappij. Binnen die samenwerking zoeken we gezamenlijk ook naar nieuwe synergie tussen de instellingen. Bijvoorbeeld door de leerlingen van het Herman Broerencollege en Koplopers een lunch te laten verzorgen voor bewoners van de Bieslandhof, of elkaar te helpen bij de opening van Zorgboerderij 3 later deze maand. Jaarlijks maken De Koplopers samen met onze vier maatschappelijke instellingen een programma. Dat bestaat uit activiteiten waar onze leden bij gaan helpen, of projecten die we met bijdragen uit de Trompper Optiek Golden Tenloop en de Kopjeslopen mede mogelijk maken.