10 mei 2018

SamenSporten 2017

Reikhalzend wordt uitgekeken naar 25 mei en de 6e keer SamenSporten. Waarom….? Omdat ze dan meedoen aan de GoldenTenloop in hartje Delft!

Tijdens SamenSporten trainen kinderen en jongeren met en zonder beperking samen gedurende 6 weken voor deelname aan één van de afstanden van de GoldenTenloop. Iedereen doet mee op zijn of haar eigen manier. De één kiest voor de 2½ of 10 km, de ander durft het aan om “helemaal alleen” de 5 km aan te gaan.

Wat maakt SamenSporten zo leuk? De jongens en meiden van dit project vertellen hier zelf over. “Het is super om met de wedstrijd mee te lopen, door Delft en dan door de toeschouwers aangemoedigd te worden. Ik lijk wel de winnaar”, aldus Rick. Hij vindt het ook erg gezellig met z’n allen. Raoul vertelt “ik vind het fijn om samen ergens naar toe te werken met een mengeling van plezier en serieus trainen én doorzetten”. Stephan: “De verschillende spellen die we doen en dat je andere mensen ontmoet vind ik het leukst. En de muziek tijdens de wedstrijd is zo cool.”

Een groep hardlopers had de smaak te pakken en trainde vorige zomer door voor deelname aan de Damloop by Night. Op 17 september voltooiden vier deelnemers met hun maatje deze 5 Engelse mijl (8 km!) binnen het uur. Vorig voorjaar was er voor het eerst SamenJudo; met een volle dojo was dit een succes. Ze zouden ook wel willen meedoen aan SamenBasketbal of SamenKorfbal, maar dat is voorlopig nog toekomstmuziek. 

SamenSporten start 4 april bij AV40. Op dinsdag trainen de 6-14 jarigen (16:00u-17:00u) en de 14+ groep (18:00u-19:00u). De 5 en 10 km-groep traint ook op donderdag (18:30u-19:30u).

Wil je je opgeven voor SamenSporten of meer weten, mail dan naar samensporten@gmail.com of bel Joke: 06-52315537. Je kunt ook kijken op de facebookpagina SamenSporten.

SamenSporten wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Samen Delft en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

Voor meer info samensporten@gmail.com